Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Επιθυμία για παραμονή Αγκάνθο...υπό όρους !


Στη συνάντηση για τον Αγκάνθο ο Δημήτρης Ηλιάδης ζήτησε διαφοροποίηση των όρων του προσύμφωνου που υπέγραψε η διοίκηση Ψηφίδη τον περασμένο Ιανουάριο. Ούτε λίγο ούτε πολύ μείωση των προβλεπόμενων αποδοχών (200.000) και αντιστάθμιση του ποσού με κάποια μπόνους. Η κίνηση του Προέδρου του ΑΡΗ υπαγορεύτηκε κυρίως απο τη διασφάλιση των συμφερόντων της ομάδας και την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα είναι επωφελής όχι μόνο για τον παίκτη αλλά και τον ΑΡΗ. Τι εννοούμε. Ο Πρόεδρος του ΑΡΗ θέλει να κρατήσει τον παίκτη στην ομάδα αλλά με ένα συμβόλαιο που θεωρεί ότι ανταποκρίνεται στην αξία του παίκτη αλλά και στις δυνατότητες της ομάδας για την επόμενη χρονιά. Τι μέτρησε ο ισχυρός άνδρας του ΑΡΗ;

1. Τους συχνούς τραυματισμούς: Απαντες γνωρίζουν ότι ο 32χρονος επιθετικός έχει ταλαιπωρημένο γόνατο που δεν του επιτρέπει να έχει αδιάλειπτη παρουσία στη σεζόν, όπως έγινε αρκετές φορές φέτος. Για το λόγο αυτό αναγκάζεται ακόμη και μεσούσης της περιόδου να μεταβαίνει στη Μαδρίτη, στο ειδικό κέντρο για ενδυνάμωση. Σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα του χρόνου με περισσότερσα παιχνίδια, εξυπακούεται ότι η καταπόνηση για τον Αγκάνθο θα είναι μεγαλύτερη.

2. Ελλιπή προετοιμασία. Εξαιτίας των παραπάνω, ο Ισπανός κατά τη διάρκεια της σεζόν αναγκάζεται να κάνει συντήρηση τις περισσότερες προπονήσεις της εβδομάδας και πολλές φορές πέρσι συμμετείχε στο κανονικό πρόγραμμα μόνο στις δυο τελευταίες πριν από τον εκάστοτε αγώνα προπονήσεις. Αυτό πέρα από το ότι μακροπρόθεσμα δημιουργεί πρόβλημα στον αθλητή, δημιουργεί και μια ανισορροπία στα αποδυτήρια. Όσο ο Αγκάνθο βέβαια σκοράρει και βοηθάει την ομάδα, οι ισορροπίες διατηρούνται. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν ο 32χρονος δεν βρίσκει δίχτυα....

3. Πολλές κάρτες. Ο Αγκάνθο δεν είναι και από τους πιο ήρεμους χαρακτήρες. Η ευκολία με την οποία δέχεται τις κάρτες (κίτρινες και κόκκινες) άσχετα αν κάποιες από αυτές ήταν υπερβολικές, δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που αυτή λόγω του περιορισμού στις μεταγράφες έχει μειωμένες εναλλακτικές λύσεις όταν απουσιάζει κάθε τρεις και λίγο ο Ισπανός. Για το λόγο αυτό και ο Ηλιάδης ζητάει να μπουν κάποια μπουν επίτευξης στόχων από τον Ισπανό (συμμετοχές και γκολ).

4. Σταθερότητα: Ο Αγκάνθο είναι ένα χαρισματικός σκόρερ που έχει το γκολ και μπορεί στην καλή του μέρα να ξελασπώσει τον ΑΡΗ όπως έγινε πέρσι σε αρκετά παιχνίδια. Δεν είχε όμως συνέχεια στην απόδοσή του. Ήταν καλός στον πρώτο γύρο, πέτυχε μερικά κρίσιμα γκολ αλλά στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν που η ομάδα τον είχε μεγαλύτερη ανάγκη, κουπί τράβηξαν οι έλληνες της ομάδας και κυρίως ο Τάτος, ο Παπαστεριανός, ο Γιαννιώτας, ο Διούδης και ο ρολίστας αλλά χρήσιμος Κοέλιο.

5. Οικονομικό. Ο Πρόεδρος του ΑΡΗ δεν θέλει να... απλώσει το πάπλωμα στο μπάτζετ πέρα από εκεί που μπορεί να το φτάσει. Επιθυμεί να βάλει ένα... πλαφόν στα θεωρητικά μεγάλα συμβόλαια, να εξορθολογιστούν τα νούμερα και να υπάρχει μια ισορροπία στις αμοιβές. Στην κλίμακα αυτή ο Αγκάνθο θα συγκαταλέγεται ασφαλώς στα μεγάλα συμβόλαια της επόμενης σεζόν, ακόμη και αν δεχθεί την μείωηση που του έχει προταθεί.




allaboutaris

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου