Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ Η ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ!


Έξι ρεκόρ περιόδου σημείωσαν οι «κίτρινοι» κόντρα στον Κόροιβο βελτιώνοντας τις κορυφαίες επιδόσεις τους σε πόντους, ποσοστό διπόντων, τριπόντων, ασίστ, κλεψίματα και ranking.

Πέραν του ότι έκανε το 18-1 στη «Nick Galis Hall» σε όλες τις διοργανώσεις, ο ΑΡΗΣ πραγματοποίησε χθες ίσως την καλύτερη φετινή εμφάνιση του. Σίγουρα πάντως την πιο παραγωγική.

*Οι 99 πόντοι που σημείωσαν οι «κίτρινοι» είναι η καλύτερη φετινή επίδοση τους αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 90 πόντων που είχαν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό. Δεν είναι όμως μόνο η καλύτερη φετινή επίδοση του.

*Η ομάδα της Θεσσαλονίκης σημείωσε ρεκόρ 12ετίας με το σημερινό +43. Η προηγούμενη ευρύτερη νίκη του ήταν το +40 επί του Αρκαδικού στην Τρίπολη. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην περίοδο 2003-2004 για να βρούμε την προηγούμενη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του αφού τότε επιβλήθηκε του Ηλυσιακού εντός έδρας με 51 πόντους (114-63).

*Η νίκη για τον ΑΡΗ ήρθε με ευκολία και αν ένα στοιχείο άνοιξε πιο διάπλατα τον δρόμο προς αυτήν, ήταν αναμφίβολα η αποτελεσματικότητα από κοντινή και μέση απόσταση. Οι «κίτρινοι» σημείωσαν νέο ρεκόρ ευστοχίας στα δίποντα για τη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ έχοντας 29/39 (74,35%) επίδοση καλύτερη και από εκείνη που μοιράζονταν μέχρι σήμερα ο Αρκαδικός και το Ρέθυμνο Cretan Kings που είχαν 23/31 στα παιχνίδια τους με την Καβάλα και τον Κολοσσό H Hotels αντίστοιχα (74,19%). Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ΑΡΗ ήταν εκείνη που είχε εντός έδρας με τον Αρκαδικό (21/29 και 72,41%).

*Τη δική του καλύτερη επίδοση σε ποσοστό τριπόντων, βελτίωσε ακόμη ο ΑΡΗΣ έχοντας 10/21 (47,61%). Η προηγούμενη ήταν εκείνη που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries το περασμένο Σάββατο (11/24 και 45,83%). Σε διάστημα πέντε ημερών δηλαδή οι «κίτρινοι» είχαν 21/45 τρίποντα.

*Ρεκόρ περιόδου είναι για τον ΑΡΗ και οι 27 ασίστ που καταγράφηκαν στην στατιστική του καθώς η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 24 ασίστ που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό.

*Ακόμη η ομάδα της Θεσσαλονίκης βελτίωσε την καλύτερη επίδοση της και στα κλεψίματα κάνοντας 13. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 11 που είχε εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό.

*Οι αριθμοί αυτοί μεταξύ άλλων μετατράπηκαν και στους 128 βαθμούς ομαδικού ranking που αποτελεί επίσης ρεκόρ περιόδου για τον ΑΡΗ που είχε 111 βαθμούς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό.

*Ακόμη, σημειώνοντας 29 πόντους στη δεύτερη περίοδο του χθεσινού αγώνα, ο ΑΡΗΣ σημείωσε και ρεκόρ για τα εντός έδρας παιχνίδια του αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 26 πόντων που είχε στην πρώτη περίοδο κόντρα στον Αρκαδικό και στη δεύτερη απέναντι στο Λαύριο. 29 πόντους πάντως είχε και στην πρώτη περίοδο του αγώνα της Τρίπολης στον πρώτο γύρο.

*Ψεγάδι της ομαδικής στατιστικής του ΑΡΗ, οι 11/22 βολές του. Αυτό το 50% είναι μάλιστα η χειρότερη φετινή επίδοση του. Είχε 58,82% με 10/17 κόντρα στην Καβάλα εντός έδρας. Δεν ήταν όμως το μόνο αρνητικό ρεκόρ του.

*Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη σημείωσε τη μικρότερη επίδοση της στα επιθετικά ριμπάουντ έχοντας μόλις τέσσερα. Η προηγούμενη ήταν εκείνη του εντός έδρας αγώνα με το Λαύριο στο οποίο ανανέωσε έξι φορές τις επιθέσεις της.

Ο Πελεκάνος ξεπέρασε Μπάνε και «Μού-Μου»

Σε ατομικό επίπεδο και πέραν του Βασίλη Ξανθόπουλου που συμπλήρωσε 300 συμμετοχές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ σε επίτευγμα που αναδείχτηκε και παρουσιάστηκε από το esake.gr.

*Ο Μιχάλης Πελεκάνος σημείωσε δύο ατομικά επιτεύγματα που είναι άξια αναφοράς. Με τους εννιά πόντους που είχε σήμερα, έφτασε τους 3.043 στην κατηγορία και ανέβηκε στην 22η θέση των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος καθώς προσπέρασε τον Ρόντρικ Μπλάκνεϊ (3.037) και τον Μπάνε Πρέλεβιτς (3.042).

*Με τα δύο δε αμυντικά ριμπάουντ που είχε, ο φόργουορντ του ΑΡΗ έφτασε τα 966 και ανέβηκε στη 14η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του στα 965 τον Νέστορα Κόμματο.

*Τα 800 ριμπάουντ καριέρας έφτασε ο Βασίλης Σίμτσακ με τα πέντε σημερινά.

*Τα πρώτα του δύο καλάθια στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ σημείωσε ο Νίκος Δίπλαρος που στις πέντε προηγούμενες εμφανίσεις του είχε μία εύστοχη βολή.


Πηγή: esake

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου