Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Ο Μιχάλης Πελεκάνος ήταν ίσως ο αφανής ήρωας της νίκης του ΑΡΗ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αλλά με τα τέσσερα κλεψίματα που έκανε αφενός διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο «διπλό» στην Πυλαία και αφετέρου έγινε ο 8ος παίκτης στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ που ξεπέρασε τα 400.

*Ο έμπειρος φόργουορντ παράλληλα σημειώνοντας τη μοναδική τάπα του χθεσινού ντέρμπι, έφτασε τις 181 στην καριέρα του στην κατηγορία και έφτασε στη 12η θέση της σχετικής λίστας (από το 1992) τον Γιώργο Καράγκουτη.

*Εκ των κορυφαίων του ΑΡΗ και αυτός που τον κράτησε κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Ντομινίκ Ουότερς. Ο Αμερικανός γκαρντ με τους 17 πόντους που σημείωσε, ξεπέρασε τους 400 στην κατηγορία.

*Το «φράγμα» των 300 ριμπάουντ έσπασε ο Σπύρος Μούρτος μαζεύοντας τέσσερα στο χθεσινό παιχνίδι.

*300 επιθετικά ριμπάουντ καριέρας έχει πλέον ο Βασίλης Σίμτσακ με το ένα που πήρε χθες.

*Στην 37η θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ βρίσκεται από χθες ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Αυτή ήταν η 297η συμμετοχή του και άφησε πίσω του στις 296 τον Δήμο Ντικούδη.

Του πήρε τον «αέρα»

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο ΑΡΗΣ συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες νίκες κανονικής περιόδου έναντι του ΠΑΟΚ –αφού όπως και πέρυσι έτσι και φέτος έκανε το 2/2- σταματώντας παράλληλα ένα σερί τριών εκτός έδρας ηττών (από Ολυμπιακό, Κολοσσό H Hotels και Παναθηναϊκό).

*Η χθεσινή νίκη είχε ιστορική χροιά για τον ΑΡΗ, αφού ήταν η 900ή στην ιστορία του στο Πρωτάθλημα σε Α’ Εθνική, Α1 Εθνική Κατηγορία και Basket League ΣΚΡΑΤΣ σε σύνολο 1.460 αγώνων.

*Ένα θετικό και ένα αρνητικό ρεκόρ στα ριμπάουντ για τα εκτός έδρας παιχνίδια του στη φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ σημείωσε ο ΑΡΗΣ στην Πυλαία. Θετικό ήταν τα 12 επιθετικά ριμπάουντ –όλα στο δεύτερο ημίχρονο- δύο περισσότερα από το παιχνίδι στο Λαύριο.

*Αρνητικό ρεκόρ για τα παιχνίδια μακριά από την έδρα του, ήταν τα 18 αμυντικά ριμπάουντ αφού είχε από 21 στα δύο προηγούμενα με τον Κολοσσό H Hotels και τον Παναθηναϊκό.



Πηγή: esake

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου