Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Πολύτιμοι 3 βαθμοί !!!



Ανατροπή, νίκη (2-1) και πολύτιμο οξυγόνο στο παιχνίδι της επιβίωσης. Ένας Άρης από… σκληρό μέταλλο, κατάφερε να νικήσει τη Βέροια στο Κλεάνθης Βικελίδης (το οποίο για μια ακόμη φορά ξεχείλιζε από πάθος), αν και βρέθηκε από πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο! Οι κίτρινοι είπαν αυτοί, όμως, την τελευταία κουβέντα.

Η ομάδα των κίτρινων αποδείχθηκε ότι είναι «πολύ σκληρή για να πεθάνει», πέτυχε την δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα, έφτασε στους 10 βαθμούς και βλέπει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τη δύσκολη συνέχεια.

Η νίκη του Άρη ήταν δίκαιη και ήρθε από τη στιγμή που η ομάδα δεν παράτησε τα όπλα, έδειξε πίστη ξεπερνώντας το σοκ του γρήγορου γκολ της Βέροιας, αντανακλαστικά στον πάγκο – διόρθωσε έγκαιρα τις αρχικές όχι εύστοχες, όπως αποδείχθηκε κινήσεις – αλλά και πάθος όταν η «μπάλα έκαιγε», προκειμένου να έρθει το πολύτιμο αυτό τρίποντο.

Για μια ακόμη φορά το… άστρο του Νταβίντ Αγκάνθο έδειξε να οδηγεί τον Άρη, με τον Ισπανό να είναι σε ένα ακόμη παιχνίδι ο κορυφαίος, πετυχαίνοντας το 5ο γκολ σε επτά παιχνίδια και δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης.

Αρνητικό ξεκίνημα

Οι Πασιαλής, Μπουγιουκλής ξεκίνησαν με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Οικονομόπουλο στη δεξιά πλευρά (αντί του τιμωρημένου Ψυχογιού), Παπαζαχαρία, Πουλίδο και Μαργαρίτη, στο κέντρο τους Παπαστεριανό, Κοέλιο και λίγο πιο μπροστά τον Σουνά και στην επίθεση τους Καζναφέρη, Γιαννιώτα, Αγκάνθο.

Ο αγώνας ξεκίνησε… ανάποδα για τον Άρη. Η Βέροια στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων άνοιξε το σκορ στο2’. Ο Ολαϊτάν κινήθηκε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και στο δεύτερο δοκάρι ο Καλτσάς με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Στα πρώτο ημίωρο τίποτε δεν πήγε καλά για τον Άρη. Οι κίτρινοι είχαν πολλά προβλήματα από τη δεξιά πλευρά, ο Οικονομόπουλος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρόλο του αμυντικού, ενώ χάθηκε και το κέντρο με αποτέλεσμα η Βέροια να δημιουργήσει αρκετούς κινδύνους στην περιοχή του Βελλίδη.

Αντίδραση και ισορροπία

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η αναγκαστική αλλαγή του Πουλίδο στο 30’λόγω τραυματισμού. Ο κιτρινόμαυρος πάγκος έδειξε, όμως, αντανακλαστικά και πέρασε λίγο πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα, τον Γκέσιο στο παιχνίδι, αποσύροντας τον Σουνά. Ο Καζναφέρης γύρισε στη δεξιά πλευρά της άμυνας και πέρασε στα χαφ ο Οικονομόπουλος.

Ο Άρης ισορρόπησε στο χορτάρι, βρήκε πατήματα, έκλεισε τους διαδρόμους στην άμυνα και βγήκε με αξιώσεις μπροστά, χάνοντας, μάλιστα δυο καλές ευκαιρίες με τους Αγκάνθο (29’) και Οικονομόπουλο (40’).

Η Βέροια προσπάθησε να σταματήσει τον Άρη με σκληρό παιχνίδι και στο 44’ αναγκάστηκε να μείνει με 10 παίκτες λόγω της δικαιολογημένης αποβολής του Μπαργκάν με δεύτερη κίτρινη.

Φουλ επίθεση για την νίκη

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε με τον Αγκάνθο. Συγκεκριμένα, στο 56’ο Παπαστεριανός σέντραρε, ο Γκέσιος πήρε την κεφαλιά και ο Ισπανός άσος «τσίμπησε» την μπάλα, άλλαξε την πορεία της και έκανε το 1-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Βέροια πλήρωσε το σκληρό παιχνίδι της με δεύτερη αποβολή. Στο 60’ ο Σνάουτσνερ είδε δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Γιαννιώτα στο κέντρο του γηπέδου.

Η ομάδα της Ημαθίας έμεινε με εννιά παίκτες και ο Άρης άρχισε το… σφυροκόπημα. Στο 64’ το τεχνικό τιμ των κίτρινων απέσυρε έναν αμυντικό (Παπαζαχαρία) και έριξε στο παιχνίδι έναν μεσοεπιθετικό (Καπετάνο) για να αυξήσει την πίεση στα καρέ του Λόπεζ, αναζητώντας το δεύτερο γκολ. Όπως κι έγινε…

Στο 69’ο Αγκάνθο απείλησε με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πέρεθ έδιωξε σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καπετάνος, ο Τόμας δεν έδιωξε σωστά και ο Γκέσιος από το ύψος της περιοχής με σουτ στην κίνηση, έκανε την ανατροπή (!) γράφοντας το 2-1.

Οι κίτρινοι αν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσε να πετύχουν και τρίτο γκολ, όμως, έδωσαν χώρο. Η Βέροια προσπάθησε να αντιδράσει, με όποιες δυνάμεις τις είχαν μείνει, αλλά δεν κατάφερε να βρει τους… διαδρόμους για την εστία του Βελλίδη. Επτά λεπτά (83’) πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Καζναφέρης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, δεύτερη κίτρινη για «θέατρο».

Αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά ο αγώνας να πάρει διαστάσεις… θρίλερ. Όμως ο Άρης ήταν πιο ψύχραιμος και παθιασμένος και κατάφερε να πανηγυρίσει την πολύτιμη νίκη στο τελευταίο σφύριγμα του Κουκουλάκη.

Ο διαιτητής από το Ηράκλειο έκανε πολλά λάθη, τα περισσότερα σε βάρος του Άρη. Ελέγχεται για τη φάση του 6’, όταν ο Καζναφέρης ανατράπηκε στην περιοχή και ο Άρης ζήτησε πέναλτι. Οι αποβολές, πάντως, ήταν δίκαιες, αν αναλογιστεί κανείς το σκληρό παιχνίδι που επιστράτευσαν οι φιλοξενούμενοι.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας (64’ Καπετάνος), Οικονομόπουλος, Καζναφέρης, Αγκάνθο, Παπαστεργιανός, Πουλίδο (30’ Παντίδος), Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Σουνάς (26’ Γκέσιος), Κοέλιο.

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ Τζόναθαν, Σνάουτσνερ, Αμαραντίδης, Καλί, Ορέστες, Καφές (76’ Παυλίδης), Καλογέρης, Καλτσάς (66’ Τόμας), Ολαϊτάν, Μπαργκάν, Ιωάννου (46’ Ζε Βίτορ).



pressaris.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου