Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Νέες Εκλογές - Π. Καμμένος


Τις νέες εκλογές ανήγγειλε από μέρος του και ο κ. Καμμένος μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο κ. Καμμένος είπε χαρακτηριστικά: "Πριν από λίγο τελείωσε η διάσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάναμε μια ύστατη προσπάθεια συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε μια συζήτηση από την οποία είχαμε αποκλειστεί. Καταθέσαμε για άλλη μια φορά τις εφτά θέσεις μας. Αναφερθήκαμε στα εθνικά θέματα που δε συζητήθηκαν και μας θίγουν την ώρα που η χώρα θα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο". Κάνοντας λόγο για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ για το ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων.
Συνεχίζοντας είπε: "Υπάρχει ανάγκη άμεσου παγώματος των μέτρων του Μαΐου και του Ιουνίου για να ανασάνει ο ελληνικός λαός. Αναφερθήκαμε στα προβλήματα της αγοράς με τις αποσύρσεις των καταθέσεων. Στηρίξαμε μια εθνική λύση την οποία θα μπορούσαν να στηρίξουν και οι βουλευτές των κομμάτων που μετέχουν στη βουλή. Δεν είχαμε ανταπόκριση από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ".
Και αναφέρθηκε ξεχωριστά στη στάση των πολιτικών αρχηγών: "Ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε στα εφτά σημεία εκτός από την καταγγελία Μνημονίου και τη διαγραφή του χρέους. Η απάντηση κ. Σαμαρά ήταν ότι θέλει εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κουβέλης είχαν καλή πρόθεση αλλά δεν ήταν δυνατή η συγκρότηση κυβέρνησης από αυτούς λόγω έλλειψης αριθμού βουλευτών".
"Ζητήσαμε ψήφο εμπιστοσύνης και ξεκαθαρίσαμε ότι θέλουμε 180 βουλευτές για να καταγγείλουμε το Μνημόνιο. Όλα αυτά μπλοκαρίστηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που θέλουν να συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα του Μνημονίου.
Οι δρόμοι είναι δύο. Να συνεχίσουμε να ζούμε κάτω από τη διακυβέρνηση της κ. Μέρκελ και να μας εξουσιάζουν ακόμα και στα εθνικά μας θέματα, ή θέλουμε μια Ελλάδα που με αλλαγή των δομών θα προχωρήσει στο αύριο ελεύθερη".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου