Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Επίδοση επταετίας για τον Άρη!


Λίγα πράγματα μπορεί να κρατήσει κανείς από το παιχνίδι του Άρη με την Καβάλα αφού δεν χαρακτηρίστηκε από την ποιότητα του. 


Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο ομάδες σημειώνοντας αθροιστικά 118 πόντους (68-50), σημείωσαν νέο αρνητικό ρεκόρ συνολικής παραγωγικότητας σε ένα παιχνίδι στο φετινό Πρωτάθλημα. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 121 πόντων που σημείωσαν στην 5η αγωνιστική στο μεταξύ τους παιχνίδι Κηφισιά και Κόροιβος (60-61).

*Με τη νίκη αυτή πάντως ο Άρης ισοφάρισε την καλύτερη εκκίνηση των τελευταίων επτά χρόνων αφού είχε αρχίσει και πέρυσι με 5-2. Η προηγούμενη καλύτερη εκκίνηση ήταν εκείνη της σεζόν 2008-2009 όταν στο ίδιο σημείο της σεζόν μετρούσε έξι νίκες και μία ήττα.

*Πριν το παιχνίδι ο Δημήτρης Πρίφτης είχε πει πως ο Άρης θα το προσέγγιζε αμυντικά κάτι που έγινε, αφού η ομάδα του κράτησε την αντίπαλο της στους 50 πόντους, επίδοση που είχε σημειώσει και κόντρα στον Αρκαδικό. Σε επτά αγωνιστικές οι «κίτρινοι» έχουν δεχτεί 462 πόντους ένα παθητικό που σε μέσο όρο είναι το καλύτερο στην ιστορία τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο Άρης δέχεται 66 πόντους σε κάθε αγώνα του ενώ συνολικά στο πλαίσιο του επαγγελματικού Πρωταθλήματος κορυφαία επίδοση ήταν εκείνη της περιόδου 2008-2009 όταν είχε παθητικό 68,2 πόντων.

*Ο Άρης «άγγιξε» την καλύτερη φετινή επίδοση αμυντικών ριμπάουντ έχοντας 35, ένα λιγότερο από εκείνα που καταγράφηκαν στην στατιστική του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με το Λαύριο.

*«Άγγιξε» όμως και εκείνο των περισσότερων λαθών κάνοντας 22, ένα λιγότερο από εκείνα που είχε ο Κολοσσός H Hotels στην 4η αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό.

*Σε ατομικό επίπεδο ο Ντομινίκ Ουότερς ήταν από τους κορυφαίους του Άρη και μάλιστα με τους 15 πόντους που σημείωσε, ξεπέρασε τους 300 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

*Ο 29χρονος Αμερικανός σημείωσε ατομικό ρεκόρ στη σεζόν μοιράζοντας πέντε ασίστ –είχε από τέσσερις κόντρα σε Παναθηναϊκό και Τρίκαλα BC Aries- ενώ ισοφάρισε εκείνο των ριμπάουντ έχοντας τρία, όσα και κόντρα στο Λαύριο.

*Μένοντας έστω για 12 λεπτά στο παρκέ, ο Βασίλης Ξανθόπουλος έφτασε τις 289 συμμετοχές Πρωταθλήματος για να «πιάσει» στην 42η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, τον Γιάννη Λάππα.

*Με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε ο Σπύρος Μούρτος έσπασε το «φράγμα» των 200 στην κατηγορία.

*Μαζί ξεπέρασαν τους 100 πόντους, ο Τζέρελ ΜακΝίλ και ο Οκάρο Ουάιτ έχοντας από 14 στο χθεσινό παιχνίδι. Ο 23χρονος φόργουορντ μάλιστα ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του σε ασίστ, έχοντας τρεις για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική.

*Την καλύτερη επίδοση του στα ριμπάουντ ισοφάρισε ο Τζέικ Κοέν έχοντας έξι, όσα και στο παιχνίδι με το Λαύριο.




Πηγή: esake

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου