Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τί δήλωσαν Πρίφτης και Σάκοτα για το παιχνίδι


Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών


Μετά τη νίκη του ΑΡΗ στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ (83-74), ο προπονητής του ΑΡΗ, Δημήτρης Πρίφτης, δήλωσε:

«Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για τη μετάλλαξη αυτή μέσα σε τρεις μέρες. Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση, παίξαμε σαν ομάδα και η αξία του αντιπάλου δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας. Είχαμε μια πολύ διδακτική Τετάρτη στον αγώνα με τη Μπούντουτσνοστ. Αν με ρωτήσετε τι συνέβη δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς, είναι από τα ανεξήγητα βράδια. Δεν είχαμε τη συγκέντρωση και την ενέργεια που είχαμε σήμερα και κερδίσαμε αυτό το δύσκολο παιχνίδι. Υπάρχουν ψυχολογικές μεταπτώσεις γιατις ομάδες που παίζουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα και θα πρέπει να βρεις τον τρόπο να τις διαχειρίζεσαι. Χρειάζεται συλλογικότητα και εμπιστοσύνη στους κόλπους της ομάδας για να μπορείς να συνεχίζεις. Πρέπει να αφήσουμε αυτή την πρόσκαιρη χαρά, γιατί σε λίγες μέρες έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Unics Kazan».

Okaro White: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια σπουδαία ατμόσφαιρα. Γι’ αυτά τα παιχνίδια ζει ένας παίκτης. Στη σεζόν μπορεί να υπάρξουν σκαμπανεβάσματα. Το ματς με τη Μπουντούτσνοστ ήταν κακό για μας, αλλά αντιδράσαμε σωστά. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και πήραμε μια μεγάλη νίκη».

Ντράγκαν Σάκοτα: «Συγχαρητήρια στον ΑΡΗ για την καθαρή νίκη. Έχει καλή ομάδα κι εμείς σήμερα βοηθήσαμε πάρα πολύ για να κάνει ο αντίπαλος τόσο καλή εμφάνιση. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα σε μια σεζόν, αλλά κάποια πράγματα ήρθαν σε ένα σημείο με το δεύτερο ντέρμπι της σεζόν, μετά από αυτό με τον ΠΑΟΚ. Η αντίδρασή μας ήταν πολύ κακή. Μας ξεφούσκωσε το παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ, όπου τα δώσαμε όλα. Το άγχος δεν βοήθησε, ενώ υπάρχουν και κάποια παιδιά που εδώ και δύο μήνες παίζουν πάνω από 30 λεπτά και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν όσο ήθελαν. Η αλλαγή ξένου δε φέρνει άμεσα κάτι θετικό. Είναι ένα στοιχείο που έπαιξε ρόλο αρνητικά για μας. Κάναμε 18 λάθη, είχαμε 10 χαμένες βολές και αυτό είναι συνέπεια του απίστευτου άγχους. Εγώ δε νιώθω άγχος, αλλά μπορώ να καταλάβω τα παιδιά. Συνεχίζουμε για τα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να βρούμε λύσεις και από τα παιδιά που σήμερα δεν έπαιξαν πολύ. Καλή συνέχεια στον ΑΡΗ. Εμείς έχουμε τώρα μπροστά μας ένα ταξίδι και παιχνίδι την Τρίτη με τη Νίζνι. Είναι λογικό να χρειάζεται χρόνος όταν γίνονται αλλαγές. Δεν είναι εύκολο, επειδή έχουμε συνέχεια παιχνίδια. Δεν μπορούμε να κάνουμε προπόνηση, το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ κι αυτό είναι κάτι που δε μας βοηθά. Όσο συμμετέχουμε στην Ευρώπη αυτό δε μας βοηθά. Η εικόνα μας μέχρι τώρα με εξαίρεση μερικά παιχνίδια δεν ήταν όπως θέλουμε, αλλά είναι δύσκολο να βρεις φόρμα μόνο μέσα από τα παιχνίδια. Ο Κούπερ σήμερα έπαιξε 30 λεπτά, μερικά παιδιά έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί. Δεν είναι ωραίο να κλαίμε για ορισμένα πράγματα. Συνεχίζουμε».

Δημήτρης Κατσίβελης: «Συγχαρητήρια στον ΑΡΗ για τη νίκη. Δεν ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι, ειδικά στην άμυνα όπου δεν βγάλαμε την ενέργεια που απαιτούσε το παιχνίδι. Η συνέχεια είναι πολύ σημαντική και πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ό,τι έγινε και να κοιτάξουμε το ματς με τη Νίζνι την Τρίτη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου