Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΙΦΤΗΣ: "ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ"


Ο προπονητής του ΑΡΗ, Δημήτρης Πρίφτης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του στην αναμέτρηση με την Banvit και ειδικά από την παρουσία των Νίκου Δίπλαρου και Δημήτρη Φλιώνη.

Δημήτρης Πρίφτης:

«Είναι όμορφο βράδυ για εμάς γιατί πήραμε μια εμφατική νίκη. Κατακτήσαμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Αν και αυτό για εμένα παρότι έχει σημασία, θεωρούσα από την προηγούμενη εβδομάδα πως είχαμε κάνει κάτι πολύ σπουδαίο. Σήμερα είμαι χαρούμενος γιατί δείξαμε τρομερή νοοτροπία με τον τρόπο που παίξαμε, είχαμε τρομερή ενέργεια και ήταν σε ετοιμότητα οι πάντες. Αυτό με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο και αισιόδοξο. Συγχαρητήρια σε όλους, κυρίως στα παιδιά, αλλά και σε όλους όσοι είναι γύρω από την ομάδα.

Είμαι πολύ χαρούμενος για τους Δίπλαρο και Φλιώνη. Μπήκαν σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, έδωσαν ανάσες στον Waters, έπαιξαν και οι δύο πάρα πολύ καλά, είχαν παρουσία στο παρκέ και αυτό συμβαίνει γιατί δουλεύουν πολύ, κάνουν πολύ προπόνηση, έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο προσπαθούμε να το ακολουθούμε έχοντας μέσα στην εβδομάδα ένα φιλικό για τα παιδιά που δεν παίζουν πολύ. Γενικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που και οι δύο βοήθησαν σήμερα σημαντικά την ομάδα.

Είμαστε δεν είμαστε έτοιμοι για την επόμενη φάση, θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αυτή την στιγμή αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μαζέψουμε το μυαλό μας και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι που είναι το Σάββατο. Μέρα με την μέρα να κοιτάμε το μέλλον μας. Δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι, πάντως έχουμε δυνατότητες και μια σωστή νοοτροπία. Με αυτά τα χαρακτηριστικά θα πορευτούμε.

Η ομάδα έχει συνοχή και έχει χημεία. Αυτή την στιγμή δεν σκέφτομαι να αλλάξω κάποιο παίκτη. Είμαστε σε διακριτική έρευνα της αγοράς για να ξέρουμε τι γίνεται για παν ενδεχόμενο. Το να αλλάξεις έναν παίκτη και να βρεις έναν άλλο παίκτη δεν είναι και τόσο εύκολο. Ο κόσμος πιστεύει πως πουλάνε παίκτες στο super market και πάμε και τους αγοράζουμε. Δεν είναι τόσο απλό, πρέπει να μελετήσουμε ότι κάνουμε. Νομίζω πως αυτή την στιγμή η δύναμη της ομάδας λειτουργεί και εφόσον λειτουργεί δεν είναι καλό να την διασπάσουμε. Και το ίδιο θα πιστεύω και μετά από ήττες. Η χρονιά είναι σε εξέλιξη και ανάλογα με το τι θα προκύπτει κάθε φορά θα παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για το καλό της ομάδας. Αυτή την στιγμή δεν σκέφτομαι να κάνω κάτι. Εκτός και αν βρούμε κάτι συνταρακτικά καλό και μπορεί να μας δώσει ώθηση. Αλλά σε αυτή την φάση δεν είναι προτεραιότητα».

Selcuk Ernak (coach-Banvit):

Το Nick Galis Hall και ο κόσμος του ΑΡΗ έχουν πολύ μεγάλη παράδοση στην Ευρώπη. Ξέραμε εξ αρχής πως θα είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο και ένα τέτοιο κοινό. Ο ΑΡΗΣ είναι καλύτερος όταν παίζει με τον κόσμο του στο πλευρό του. Έχω έρθει σε αυτό το γήπεδο πέντε φορές με πέντε διαφορετικές ομάδες και πάντα ήταν δύσκολο να αγωνιστούμε εδώ. Η ομάδα μας είναι άπειρη ομάδα και ήταν λογικό να επηρεαστεί από αυτή την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα την κακή εμφάνιση ειδικά στο επιθετικό κομμάτι.

Γενικά το ότι προκριθήκαμε μας ικανοποιεί. Αυτός ήταν ο βασικός στόχος. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν καταλαμβάναμε μια πιο υψηλή θέση. Πέρυσι φτάσαμε ως τα ημιτελικά του Eurocup φέτος όμως έχουμε μόνο ένα παίκτη από την περσινή ομάδα. Οπότε σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος.

Ο ΑΡΗΣ ειδικά στους εντός έδρας αγώνες εμφάνισε ένα σύστημα πικ εντ ρολ από την κορυφή που μας δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνά μας και γενικά βοήθησε τον ΑΡΗ να κάνει αυτή την πορεία.

Φέτος το Eurocup είναι πιο σκληρό από πέρυσι και πιο ποιοτικό. Ο δικός μας όμιλος ήταν μακράν ο πιο δύσκολος. Το επίπεδο στην συνέχεια θα εξαρτηθεί από τις ομάδες που θα έρθουν από την Euroleague. Εκείνες που ήρθαν πέρυσι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν στο Eurocup. Όμως, φέτος αυτό είναι το στοιχείο που θα κάνει την διαφορά.  

Jerel McNeal:

«Τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά. Συγχαρητήρια σε όλους. Εχει γίνει σπουδαία δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Η ομάδα έχει πετύχει κάποιες σπουδαίες νίκες, υπέστη βέβαια και κάποιες σκληρές ήττες, αλλά το αποτέλεσμα σαφώς μας ικανοποιεί. Θέλω να συγχαρώ τον κόουτς, τους συνεργάτες του, αλλά και όλο το σταφ. Εκαναν όλη τους εξαιρετική δουλειά στο να μας προετοιμάσουν ο κάθε ένας από τον τομέα του για όλα αυτά τα δύσκολα παιχνίδια. Από κει και πέρα καμία νίκη δεν είναι εύκολη σε αυτή την διοργάνωση. Τέλος καλό όλα καλά και πλέον ανυπομονούμε για την συνέχεια του Eurocup και θέλουμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα.

Είμαι αφελής και πάντα θεωρώ πως μπορούμε να κερδίσουμε. Μετά το τέλος του πρώτου γύρου πίστεψα πως μπορούμε να τερματίσουμε σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

Δεν σκέφτομαι τον Παναθηναϊκό. Σκεφτόμαστε κάθε φορά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με την σειρά του και θεωρώ πως αυτός είναι ο λόγος που μέχρι τώρα έχουμε πετύχει. Ανυπομονούμε για το ματς του Σαββάτου, που θα αντιμετωπίσουμε άλλη μια σκληρή ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κοιτάμε πιο μακριά, γιατί αν το κάνουμε θα παρασυρθούμε και θα κάνουμε λάθη.

Σήμερα έχασα κάποια εύκολα λέι απ. Κάποιες φορές μπορεί να είναι ένας παίκτης εύστοχος στα δίποντα, άλλες στα τρίποντα. Το σημαντικό είναι να συνεχίζεις να παίζεις. Είναι ένα παιχνίδι. Πολλά μπορούν να συμβούν κατά την διάρκειά του. Εγώ αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να συνεχίζω ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει στον αγώνα. Κοιτάω μπροστά».



Πηγή: arisbc.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου