Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

JEREL MCNEAL - Η "ΚΑΨΟΥΡΑ" ΤΟΥ ΠΡΙΦΤΗ!


Ο Τζέρελ ΜακΝιλ «εκτέλεσε» τη Μπάνβιτ και πραγματοποίησε ακόμα μία εμφάνιση, η οποία δικαιώνει την... καψούρα του Δημήτρη Πρίφτη για τον Αμερικανό γκαρντ.

Ο φετινός Άρης εντυπωσιάζει. Δεν είναι εύκολο, αλλά στη Θεσσαλονίκη τα κατάφεραν. Τουλάχιστον για την ώρα. Ο Άρης, λοιπόν, έχασε τον κορυφαίο του παίκτη, όταν ο Σάσα Βεζένκοφ συμφώνησε με τη Μπαρτσελόνα, ωστόσο φέτος παρουσιάζεται βελτιωμένος σε τεράστιο βαθμό.

Νίκη πρόκριση επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο, θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ επί της Ένωσης για τη Basket League και πρόκρισης ως πρώτος στον δεύτερο γύρο του Eurocup! Πού οφείλεται η έως τώρα επιτυχεία του Άρη; Εν πολλοίς στις επιλογές των ξένων παικτών που έκανε ο Δημήτρης Πρίφτης, με τον Τζέρελ ΜακΝιλ να είναι αυτός που μας ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση.

«ΚΑΨΟΥΡΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Ο head coach του Άρη έψαχνε για έναν Αμερικανό σκόρερ κι ο παίκτες που ξεχώρισε από τα ονόματα που είχε μπροστά του κι εξέτασε ήταν ο ΜακΝιλ. Τον ήθελε από την αρχή και ο Άρης προσπάθησε πολύ για να ικανοποιήσει την επιθυμία του. Βλέπετε, δεν ήταν εύκολη περίπτωση. Ο ΜακΝιλ είναι καλό όνομα, είχε προτάσεις στα χέρια του, ενώ στο μυαλό του υπήρχε και το NBA. Εξάλλου, μόλις πέρυσι έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον «μαγικό κόσμο» και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου ο Άρης να πείσει τον Αμερικανό να μετακομίσει στη χώρα μας. Κι εν τέλει τα κατάφερε.

ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Ο ΜακΝιλ δεν ήταν... καυτός από την αρχή. Μάλιστα, στον προημιτελικό με την ΑΕΚ έβαλε μόλις 9 πόντους, ωστόσο ο Δημήτρης Πρίφτης έβαλε πλάτη. Έβλεπε στοιχεία που του άρεσαν και προστάτεψε τον παίκτη του. «Στατιστικά ο ΜακΝιλ δεν είχε συγκομιδή που συνήθως έχει, αλλά ήταν πολύ καλός πίσω και έχοντας αυτή τη βάση μπορεί να έχει μια κακή μέρα. Τον πιστεύω και ξέρω ότι έχει πνεύμα νικητή και με το συγκεκριμένο καλάθι δικαίωσε αυτή την άποψη. Το ίδιο θα πρέπει να πω όταν χάσει η ομάδα για να είμαι δίκαιος», είχε αναφέρει ο προπονητής του Άρη.

Ακόμα και στον... κακό του Νοέμβρη, ο Δημήτρης Πρίφτης δεν τα έβαλε με τον παίκτη. Τον στήριξε. Ο ΜακΝιλ έβαλε 8 πόντους στη Στεάουα, 5 στην Τραμπζονσπόρ και 4 στη Μπουντούτσνοστ. Δεν έδωσε λύσεις στον Άρη (σ.σ. μεσολάβησαν οι... 16 πόντοι στη Μπάνβιτ, που συνοδεύτηκαν, όμως, με ήττα) αλλά άπαντες γνώριζαν πως θα έρθει ξανά η περίοδος που ο ΜακΝιλ θα τα... κολλάει. Όπως είχε κάνει στη Ρωσία, όταν ο Άρης επικράτησε της Ούνικς Καζάν κι ο Αμερικανός γκαρντ μέτρησε 20 πόντους.

Τον πίστεψαν κι ο ΜακΝιλ επέστρεψε! Αφήνοντας μάλιστα πίσω τον τραυματισμό που υπέστη στο ματς με τη Στεάουα στο Nick Galis Hall. Στα τρία τελευταία ματς του Eurocup είναι εκ των πρωταγωνιστών των «κίτρινων». Έβαλε 15 στην Ούνικς Καζάν -με τον Πασούτιν να μην μπορεί να βρει πλάνο για να τον σταματήσει για δεύτερο ματς- συνέχισε με τους 21 στην έδρα της Στεάουα κι ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με 20άρα στο ματς... πρωτιάς με τη Μπάνβιτ! Όλο και καλύτερος ο Αμερικανός σκόρερ, που σε 10 συμμετοχές στο Eurocup έχει 14.1 πόντους και 4.6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

ΜΟΝΟ... ΤΥΧΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

Ο ΜακΝιλ δεν είναι η περίπτωση του Αμερικανού που μπαίνει ξαφνικά στη ζωή μας και με τις εμφανίσεις του μας αναγκάζει να ασχοληθούμε μαζί του. Είναι γνωστός παίκτης κι έχει μία σπουδαία κολλεγιακή καριέρα  πίσω του. Αγωνίστηκε στο Marquette από το 2005 έως το 2009 και ολοκλήρωσε την πορεία του στο NCAA ως ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας (1985 πόντοι), ο πρώτος «κλέφτης» (287) κι ο πρώτος σε συμμετοχές (130). Και δεν μιλάμε για κανένα άσημο κολλέγιο. Εκεί ξεκίνησε την καριέρα του -μεταξύ άλλων- ο Ντουέιν Γουέιντ, ενώ αν κοιτάξουμε ακόμα πιο παλιά θα δούμε το όνομα του Ντοκ Ρίβερς!

Βέβαια, παρά την πολύ καλή παρουσία του στο NCAA καμία ομάδα δεν τον επέλεξε στο NBA draft 2009. Εκείνος δεν το έβαλε κάτω κι έκανε φοβερές εμφανίσεις στο NBDL. Έπαιξε και στην Ευρώπη (Βέλγιο & Ιταλία), ωστόσο εκεί που έκανε τη διαφορά ήταν στην αναπτυξιακή λίγκα του NBA, με αποτέλεσμα να πείσει τους Σανς να υπογράψουν 10ήμερο συμβόλαιο μαζί του. Το ντεμπούτο του έγινε κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στις 2 Απριλίου του 2015, ακολούθησε την ομάδα και στο summer league, αλλά μόνιμη θέση στον «μαγικό κόσμο» δεν βρήκε.

Κι ο Άρης δεν έχασε την ευκαιρία. Τον έφερε στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Πρίφτης δικαιώνεται για την επιλογή, ενώ κι ο ίδιος ο ΜακΝιλ έχει βρει ένα περιβάλλον που τον βοηθά να αποδώσει το μπάσκετ που μπορεί, έχοντας ήδη στην... καρδιά του τους οπαδούς του Άρη!



Πηγή: gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου