Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΓΡΟΛΛΙΟΣ - ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ


Πολλά και ενδιαφέροντα από τους δύο νομικούς της ομάδας

Αρκετά αισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι Αρίστιππος Μαστρογιάννης και Χρήστος Γρόλλιος, όσον αφορά τη πολυσυζητημένη υπόθεση της εκκαθάρισης, με αφορμή τη σημερινή νέα αναβολή της υπόθεσης.

Οι δύο νομικοί της ομάδας φιλοξενήθηκαν στο «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS Fans», ξεκαθαρίζοντας τα δεδομένα γύρω από την εκκαθάριση και βάζοντας «φρένο» σε διάφορες παραφιλολογίες των τελευταίων ημερών. 

Αρίστιππος Μαστρογιάνης: «Η εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί»

Για τη σημερινή αναβολή στην υπόθεση του Ρυσίου: «Έίναι μικρό το χρονικό διάστημα μέχρι την επόμενη δικάσιμο. Η ουσία είναι να βγει η απόφαση που πρέπει, για να προχωρήσουμε στην εκποίηση του Ρυσίου και να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Η εκκαθάριση θα ολοκληρωθεί. Ήδη κινούνται οι διαδικασίες. Το θέμα, όμως, είναι να προχωρήσουμε. Αυτό είναι που μας νοιάζει. Δε νομίζω αυτή η καθυστέρηση ενός μήνα, να δημιουργήσει θέμα».

Για τα όσα λέγονται από διάφορες πλευρές, σχετικά με ήδη γνωστή υπόθεση της προσημείωσης του Ρυσίου από το ΙΚΑ: «Το ΙΚΑ εξασφαλίζει κάποια δικαιώματα του με αυτή τη κατάσχεση. Δεν αποτελεί εμπόδιο, όμως, για εμάς. Προχωράμε στο στόχο που έχουμε βάλει. Ήδη θα βγάλουμε σε εκποίηση τα κινητά περιουσιακά στοιχεία. Να τελειώνουμε μετά με το Ρύσιο και να προχωρήσει η κατάσταση».

Για τον ορισμό του ποσού που θα εκποιηθεί το Ρύσιο: «Αυτό γίνεται μόνο και μόνο, για να κερδίσουμε χρόνο. Να μη γίνονται επαναληπτικές εκποιήσεις. Στην ουσία, όποιος δώσει τα περισσότερα θα το πάρει. Αρκεί να βρεθούν ενδιαφερόμενοι».

Για το κατά πόσο γνωρίζει κάτι για τα πλάνα του κ. Καρυπίδη σχετικά με το νέο προπονητικό της ομάδας και αν θα είναι παρόμοιο με αυτό της Βέροιας: «Όχι κάτι παρόμοιο, μπορεί και καλύτερο. Δε μπορώ, όμως, να πω κάτι συγκεκριμένα».

Για τις φήμες που τον ήθελαν να μη διατηρεί καλές σχέσεις με το Χρήστο Γρόλλιο και να τον έχει βγάλει μάλιστα εκτός εκκαθάρισης: «Ο Χρήστος είναι από τα καλύτερα παιδιά. Μαζί είμαστε τώρα».

Χρήστος Γρόλλιος: «Δεν υπάρχει αναδρομική ισχύ ενός νόμου»

Για τα σενάρια που τον ήθελαν εκτός εκκαθάρισης: «Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο θέμα. Απορώ αν δημοσιοποιήθηκε κάτι τέτοιο, γιατί απέχει της πραγματικότητας. Έχουμε άριστη επαγγελματική και φιλική σχέση με τον κ. Μαστρογιάννη. Σε οτιδήποτε χρειαστεί, θα συνδράμω».

Για το ενδεχόμενο παρουσίας του ΑΡΗ στη Φούτμπολ Λιγκ, την ίδια στιγμή που η εκκαθάριση βρίσκεται σε εξέλιξη: «Βάσει των περσινών δεδομένων και του εγγράφου της ΕΕΑ από τις 17/08, δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα σήμερα που μιλάμε. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Ποτέ όμως δε μπορεί να προβλέψει κάποιος τα μελλούμενα. Πρέπει να προχωράει με τους ρυθμούς που πρέπει η εκκαθάριση, για να είναι ο ΑΡΗΣ έτοιμος να συστήσει τη νέα ΠΑΕ».

Για το κατά πόσο μία ενδεχόμενη αλλαγή του νόμου, μπορεί να επηρεάσει τον ΑΡΗ: «Η γενική αρχή αναφέρει ότι δε μπορεί να υπάρξει αναδρομική ισχύ ενός νόμου. Δε μπορεί ένας νέος νόμος να περιλάβει περιπτώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Κανένας όμως στην Ελλάδα, δε μπορεί να αποκλείσει τίποτα».

Για το βόλεϊ: «Υπάρχει η ανάγκη εξορθολογισμού των εξόδων, σε όλα τα τμήματα του ΑΣ. Ο σύλλογος περνάει μία μεταβατική περίοδο, αφού το ποδοσφαιρικό τμήμα, από το οποίο αντλεί έσοδα, αγωνίζεται σε ερασιτεχνική κατηγορία. Το ίδιο πρέπει να γίνει στο βόλεϊ, δε πρέπει όμως να κινδυνέψει η παρουσία της ομάδας στην Α1, αφού από αυτήν αντλεί τα έσοδα της. Χρειάζεται ψύχραιμη αντιμετώπιση από όλους, ώστε να παραμείνει στην κατηγορία η ομάδα και από εκεί και πέρα να βρεθεί ένας τρόπος να πληρωθούν τα χρήματα που οφείλονται. Ίσως αυτά να είναι μειωμένα, αφού πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της εποχής και του ΑΡΗ. Πιστεύω θα βρεθεί μία λύση, αλλά πρέπει να γίνει γρήγορα. Σε δύο μήνες τελειώνει η χρονιά. Οι αθλητές δε πρέπει να επηρεάζονται, για να εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλονται. Και αυτό θα γίνει μέσα από την επίτευξη των στόχων της ομάδας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου