Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: "ΠΡΩΤΑ Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ - ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ"


Ο Λευτέρης Αρβανίτης ξεκαθάρισε τους φετινούς στόχους του ΑΡΗ κι αναφέρθηκε στα τρέχοντα μεταγραφικά ζητήματα.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στην ΕΡΤ3:

Για τις περιπτώσεις των Νέϊμικ και Μπατίστα: «Είχαμε κάνει κάποιες κουβέντες με τους παίκτες, αναλύσαμε το ρόλο που θέλαμε να τους αναθέσουμε. Και οι δύο παίκτες όμως απάντησαν αρνητικά. Στην περίπτωση Μπατίστα είχαμε κάποιες αρχικές συζητήσεις, δεν υπήρχε συμφωνία όπως γράφτηκε. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι είναι αρνητικός αλλά θα περιμένουμε λίγο ακόμα. Ο Νέιμικ απάντησε οριστικά αρνητικά στην πρόταση που του κάναμε για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Μπατίστα δεν θα προλάβαινε τα παιχνίδια στο Eurocup και γι’ αυτό προτιμήσαμε να κάνουμε αυτόν τον σχεδιασμό που όμως δεν προχώρησε. Το καλοκαίρι δεν προτιμήσαμε τον Νέιμικ λόγω του τραυματισμού του στη μέση. Τον αθλητή τον αγαπάμε και τον εκτιμάμε όπως κι αυτός. Θα έρθει η ώρα που θα ξαναβρεθούμε. Τώρα δεν δέχτηκε λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος της συνεργασίας. Προτίμησε να μείνει στην Αμερική και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις μεταξύ μας σχέσεις. Δεν κλείνουμε την πόρτα».

Για τη πιθανότητα να αποκτηθεί κάποιος άλλος παίκτης μέχρι τη λήξη της προθεσμίας του Eurocup: «Αν βρούμε κάτι που να βολεύει θα προχωρήσουμε. Δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο αυτή τη στιγμή στην αγορά, κάτι που να καλύπτει τα χαρακτηριστικά που ψάχνουμε σε έναν αθλητή. Δεν θα κάνουμε βιαστικές κινήσεις. Αν δεν βρεθεί θα συνεχίσουμε έτσι όπως είμαστε. Έχουμε εμπιστοσύνη στο ρόστερ μας παρά τα άσχημα αποτελέσματα το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Για το αν υπήρξε καθυστέρηση όσον αφορά την ενίσχυση του ρόστερ: «Η ομάδα φτιάχτηκε το καλοκαίρι από τη νέα κατάσταση που υπάρχει στα διοικητικά, έχοντας κατά νου ένα συγκεκριμένο μπάτζετ το οποίο διέθεσε ο ιδιοκτήτης και για να πετύχει συγκεκριμένους στόχους. Να θυμίσω ότι ο κ. Λάσκαρης είχε πει στη συνέντευξη Τύπου στην αρχή της χρονιάς ότι πρώτος στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση της ΚΑΕ. Είχε πει συγκεκριμένα ότι πρέπει να βάλουμε τις οικονομικές βάσεις για να χτίσουμε σιγά-σιγά πάνω σε ένα υγιές οικονομικό περιβάλλον. Με βάση αυτό το σκεπτικό, ο κ. Λάσκαρης πρότεινε ότι θα πρέπει να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα σταθεί αξιοπρεπώς στο Eurocup, στόχο που έχουμε καταφέρει με την πρωτιά στον όμιλο και την πορεία στη δεύτερη φάση που είμαστε ακόμα μέσα στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Στο ελληνικό πρωτάθλημα να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, δηλαδή την 4αδα και ότι καλύτερο μπορούσαμε στο κύπελλο αν μας ευνοούσε λίγο και η κλήρωση. Οι στόχοι αυτοί που μπήκαν από το καλοκαίρι, θεωρώ ότι θα επιτευχθούν. Άρα δεν νομίζω ότι καθυστερήσαμε να κάνουμε κάποια διορθωτική κίνηση».

Για το αν υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ διοίκησης και προπονητή όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας: «Σίγουρα υπάρχει μία συνεργασία με τον προπονητή και τον ιδιοκτήτη που ασχολείται καθημερινά με την ομάδα και πάνω απ’ όλα ο στόχος μας είναι να μην ξεφύγει αγωνιστικά από το μπάτζετ που έχει οριστεί από τον κ. Λάσκαρη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε που βρισκόμασταν το 2012 και που βρισκόμαστε τώρα. Πρέπει με προσεκτικά βήματα να κτίσουμε τον μεγάλο ΑΡΗ κι αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μία χρονιά ή σε λίγους μήνες. Όλα γίνονται με προγραμματισμό και σχέδιο, λέξεις άγνωστες για την ελληνική κοινωνία και τον αθλητισμό. Ο άνθρωπος αυτός έχει στο μυαλό του ένα σχέδιο και δεν θέλουμε να παρεκκλίνουμε από αυτό για πρόσκαιρες επιτυχίες και μερικές νίκες παραπάνω».

Το μήνυμα στον κόσμο του ΑΡΗ: «Ο κόσμος μας στήριξε και μας στηρίζει και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Από το Μάιο του 2012 που αναλάβαμε και μέχρι τώρα, βαδίζουμε με την αλήθεια. Θα τη λέμε ακόμα κι όταν δε μας συμφέρει γιατί μόνο έτσι θα ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και την αξιοπιστία μας στη μπασκετική αγορά. Φροντίζουμε πρώτα να εξυγιανθεί η ΚΑΕ ΑΡΗΣ, γιατί τα χρέη ακόμα και μετά το άρθρο 99 είναι πάρα πολλά. Ήταν περίπου στα 3,3 εκατομμύρια ευρώ και έχουν μειωθεί ήδη πολύ από τους πρώτους μήνες ενασχόλησης του κ. Λάσκαρη με την ΚΑΕ. Αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου στα 2,4 εκατομμύρια, έχουν μειωθεί κατά 900 χιλιάδες μέσα σε λίγους μήνες. Όσο πιο γρήγορα εξοφληθούν τα χρέη και φύγει αυτή η θηλιά από το λαιμό του ΑΡΗ, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίζει να χτίζεται η μεγάλη ομάδα που περιμένουμε. Δε γίνεται κάθε χρόνο να πληρώνουμε 500-600 χιλιάδες παλιά χρέη. Αν εξαλειφθεί αυτό το ποσό, θα μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Ήδη έχουν γίνει πολλά πράγματα που θα έπρεπε ο κόσμος να εκτιμήσει λίγο παραπάνω, όπως η ανακαίνιση της μπουτίκ και του γηπέδου, τα αποδυτήρια, το λεωφορείο, η καλή ομάδα που έχουμε δημιουργήσει. Είναι κάποια πράγματα που δε τα είχαμε τόσα χρόνια και τώρα είναι μία πραγματικότητα. Ταιριάζουν στο προφίλ μίας μοντέρνας ευρωπαϊκής ομάδας όπως πρέπει να είναι ο ΑΡΗΣ. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και δε θα πρέπει να αποπροσανατολιζόμαστε από τους στόχους μας που επαναλαμβάνω, πρωτίστως είναι η οικονομική εξυγίανση της ομάδας και σε μερικά χρόνια να καταφέρει να είναι αξιόχρεη, να μη χρειάζεται δηλαδή να δαπανούνται πάρα πολλά χρήματα για παίκτες γιατί θα μπορεί η ΚΑΕ να αυτοσυντηρείται».

Για τα παιχνίδια που έρχονται τον Φεβρουάριο: «Είναι ένας πολύ κρίσιμος μήνας με πολύ σημαντικά παιχνίδια. Συγκυριακά παίξαμε 4 εκτός έδρας παιχνίδια στα οποία δεν καταφέραμε να πάρουμε νίκη. Η ήττα στον Κολοσσό ήταν αυτή που πείραξε. Τα υπόλοιπα ήταν μακρινά ταξίδια με πολύ ακριβές ομάδες. Φάνηκε ότι η ομάδα έκανε κάποια βήματα πίσω αλλά αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Αρκαδικό θα αρχίσει η ανάκαμψη και η ανάκτηση της αυτοπεποίθησης και της καλής ψυχολογίας των παικτών. Με τη στήριξη του κόσμου θα επανέρθει ο ΑΡΗΣ εκεί που ήταν πριν τον Γενάρη. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι η Αρμάνι είναι ομάδα επιπέδου ευρωλίγκα που αποκλείστηκε λόγω τραυματισμών από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Όταν έρθει η ώρα μία τέτοια ομάδα και χρειάζεται ένα παιχνίδι, η Αρμάνι με έναν τόσο μεγάλο μπάτζετ, θα το πάρει. Περισσότερο μας πλήγωσε ο τρόπος που χάσαμε και όχι η ήττα, το ίδιο και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Στον αγώνα με την Άλμπα, η ομάδα αντέδρασε, για 37 λεπτά ήταν πολύ καλή κι έχασε για λεπτομέρειες. Γι’ αυτό και είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Στα παιχνίδια που έρχονται στο γήπεδό μας πιστεύω ότι θα κάνουμε τις νίκες που χρειάζεται ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου