Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΙΦΤΗΣ: "ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΝΑ"


Στην άμυνα της πρώτης περιόδου και την εκπληκτική συμπαράσταση του κόσμου απέδωσε ο Δημήτρης Πρίφτης την ευρεία νίκη του ΑΡΗ επί της Neptunas Klaipeda (84-58), στην πρεμιέρα του Last 32 του Eurocup. 

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ (Προπονητής ΑΡΗ): «Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο. Σήμερα ήμασταν πραγματικά ένα. Βάλαμε πολύ καλές βάσεις μέσα από την άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι διατηρήσαμε αυτήν την παρουσία σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, γιατί συνήθως στους αγώνες που ξεκινούν έτσι, τα πράγματα στην πορεία ανατρέπονται. Είχαμε συγκέντρωση, διατηρήσαμε την ενέργειά μας και η διαφορά παρέμεινε αυτή που ήταν στο πρώτο δεκάλεπτο. Αναγκαστικά αυτό το ματς σήμερα τελειώνει και πάμε το Σάββατο να παίξουμε στον Κολοσσό. Και πάλι μπράβο στους παίκτες, συνεχίζουμε».

Για το ότι ο ΑΡΗΣ διατήρησε τη διαφορά που πήρε στην αρχή σχεδόν σε όλο το ματς, ο κόουτς του ΑΡΗ είπε: «Είναι πολύ σημαντικό. Σ’ αυτά τα παιχνίδια πάντα έχω ένα άγχος. Φυσιολογικά οι διαφορές ανατρέπονται, εσύ χαλαρώνεις, ο αντίπαλος βγάζει αυτά γίνονται ενστικτωδώς. Οι διαφορές παίζουν ρόλο, αν και νομίζω ότι είναι πολύ χαζό να μιλάμε αυτήν τη στιγμή για προκρίσεις. Πρέπει να είμαστε μετρημένοι».

Για το εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο: «H Neptunas είναι μία πολύ καλή ομάδα και δε στηρίζεται σε έναν παίκτη, έχει ένα ομοιογενές σύνολο. Έχει πολύ καλή επιθετική δραστηριότητα, διαθέτει ταλέντο. Νομίζω ότι ήταν τόσο καταλυτική η παρουσία μας στο πρώτο δεκάλεπτο, που έβαλε πνευματικές βάσεις στο κομμάτι του παιχνιδιού. Όταν δεχτήκαμε κάποια τρίποντα από κάποιες ολιγωρίες στο τρίτο δεκάλεπτο, αυτό δε διήρκεσε πάνω από 4-5 κατοχές και επανήλθαμε στη σωστή νοοτροπία και απόδοση, σε συνδυασμό με τον παράγοντα έδρα ο οποίος δημιουργεί πραγματικά δύσκολες προϋποθέσεις για τον αντίπαλο».

Για το αν μπορεί να γίνει… σκάουτινγκ στην ατμόσφαιρα του «Nick Galis Hall»: Υπάρχει, με την έννοια ότι δείχνεις το βίντεο και βλέπεις τι γίνεται. Από εκεί και πέρα, άλλο να βλέπεις ένα βίντεο και άλλο να το νιώθεις την ώρα που πρέπει να παίξεις, να σουτάρεις. Το γήπεδο είναι πραγματικά έντονο, είναι δύσκολο για τον αντίπαλο».

Για το αν βλέπει πού μπορεί να φτάσει φέτος ο ΑΡΗΣ: «Δεν ξέρω ποιες μπορεί να είναι οι δυνατότητές μας διότι είναι εντελώς καινούργιο αυτό που διαμορφώνεται. Έχουμε κάποιες δυνατότητες σαν ομάδα, εξαρτάται κι από τη μέρα στην οποία θα βρεθούμε. Έχουμε κάποια δεδομένα σαν ρόστερ, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να κοιτάμε μακριά, θα είναι λάθος μας. Δε θα πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, διότι η ζωή στο μπάσκετ και στον αθλητισμό διδάσκει ότι οι συναισθηματικές μεταλλάξεις είναι τόσο έντονες, που μπορούν να επηρεάσουν την εικόνα μιας ομάδας και να πάθεις κρίση ταυτότητας. Γι’ αυτό όλα πρέπει να είναι σε μία μέση οδό. Και οι χαρές και οι απογοητεύσεις. Πρέπει να είσαι έτοιμος για καθετί. Αυτό είναι δύσκολο γιατί ενστικτωδώς χαλαρώνεις, πιστεύεις ότι είσαι πολύ καλός, υποτιμάς τον αντίπαλο».

Για τα τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν: «Είναι πολύ δύσκολα ματς. Ο αγώνας στον Κολοσσό είναι εξαιρετικά δύσκολος, τον θεωρώ πολύ καλή ομάδα με πολύ καλή χημεία και καλό προσανατολισμό μέσα στο γήπεδο. Φυσικά δε χρειάζεται να αναφερθώ στα επόμενα ματς, τα οποία είναι εναντίον μιας ομάδας Euroleague (Παναθηναϊκός) και δύο εν δυνάμει Euroleague (Αρμάνι Μιλάνο και Άλμπα Βερολίνου). Είναι ομάδες με πολύ βαθιά ρόστερ και εμπειρία. Θα προετοιμαστούμε όπως σε κάθε παιχνίδι και θα δούμε τι θα συμβεί».  

OKARO WHITE (Παίκτης ΑΡΗ): «Ήταν ένα σπουδαίο εντός έδρας παιχνίδι στο ξεκίνημα του Last 32. Κάναμε εξαιρετικό ξεκίνημα απέναντι σε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Καταφέραμε να παίξουμε εξαιρετική άμυνα και να ευστοχήσουμε σε πολλά σουτ. Ήταν η ιδανική αρχή για τον δεύτερο γύρο του Eurocup. Δεν ξέρω αν το πρώτο ήταν το καλύτερο ημίχρονό μας μέσα στη σεζόν, αλλά σίγουρα κάναμε το καλύτερο δεκάλεπτό μας, το πρώτο, ειδικά στην άμυνα. Παίξαμε εξαιρετικά στην άμυνα και πρέπει να συνεχίσουμε σ’ αυτόν τον ρυθμό».


DAINIUS ADOMAITIS (Προπονητής Neptunas): «Συγχαρητήρια στον ΑΡΗ, έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και στην επίθεση και στην άμυνα. Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν παίξαμε σε τέτοια ατμόσφαιρα. Σχετικά με το παιχνίδι, ξέραμε ότι ο ΑΡΗΣ είναι η καλύτερη εντός έδρας αμυντική ομάδα σε όλο το Eurocup. Εμείς ζητήσαμε από τους παίκτες μας να είναι πνευματικά από το ξεκίνημα του αγώνα. Στο πρώτο δεκάλεπτο υπήρχε μόνο μία ομάδα στο παρκέ, ο ΑΡΗΣ, ο οποίος πήρε το προβάδισμα, ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς και στη συνέχεια δεν ήταν εύκολο καν να επιστρέψουμε στο ματς». 

Αναφορικά με την ατμόσφαιρα στο «Nick Galis Hall» ο κόουτς της λιθουανικής ομάδας σχολίασε: «Μπορώ να τη συγκρίνω μ’ αυτήν στο Βελιγράδι, σε έναν αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα πριν από δύο χρόνια. Όσο για την προετοιμασία, δείξαμε στους παίκτες μέχρι και ένα μικρό φιλμ με ό,τι γίνεται σ’ αυτό το γήπεδο, αλλά δυστυχώς δε λειτούργησε.



Πηγή: arisbc.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου