Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

FIBA Ή ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ; ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ 8/2!


Στις 8 Φεβρουαρίου στο Μόναχο θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, η τελική συνάντηση του ιδιοκτήτη του Άρη, Νίκου Λάσκαρη, αλλά και αυτού της ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλου με την ηγεσία της FIBA για την συμμετοχή ή όχι των ομάδων τους στο υπό ίδρυση FIBA Champions' League! 

Ουσιαστικά οι δύο ομάδες - ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει για οικονομικούς και όχι μόνο λόγους εδώ και καιρό υπέρ της FIBA - θα πρέπει μέχρι τότε να έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν, πού θα παίξουν του χρόνου. Το δίλημμα είναι δεδομένο, όμως υπάρχουν και τα "συν" και τα "πλην" που κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν. 

Γεγονός είναι πως αν οι ομάδες μας βρεθούν στο Μόναχο στην τελική σύσκεψη (θα κληθούν Λίγκες, ομάδες και οι οικείες ομοσπονδίες κάθε χώρας) για τη νέα διοργανώση θα είναι σαν να έχουν ήδη πει "ναι", αφού οι προσκλήσεις για να δηλώσουν συμμετοχή θα τους σταλούν από... Δευτέρα. Το θέμα είναι ότι δε φαίνεται να έχουν πάρει τις αποφάσεις τους αφού ουσιαστικά δεν πήραν και κάτι "χειροπιαστό" πέραν υποσχέσεων, προοπτικών, οραμάτων και άλλων ωραίων, αλλά θεωρητικών. 

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Λάσκαρης συναντήθηκε προσωπικά με τον γ.γ. της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν και άκουσε με προσοχή όσα είχε να του πει ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Οι εκτιμήσεις ότι είναι πιο θετικός προς τη FIBA θα επιβεβαιωθούν ή όχι πολύ σύντομα. 

Αξιοσημείωτο επίσης ότι στη Γενεύη έδωσαν το παρών ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με τον Γιώργο Χαλβατζάκη σε μια παρουσία κοινή - και σε αρκετές θέσεις για το ευρωπαϊκό μπάσκετ - που μόνο θετικά σχολιάστηκε, αφού ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ θέλουν και πρέπει να το δείχνουν το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Παρόντες και οι κ.κ. Τσαγκρώνης, Ζώης, Κακκαβάς, ενώ ο Νίκος Λάσκαρης μίλησε και άκουσε με προσοχή και τον κ.Βασιλακόπουλο και τον κ.Χαλβατζάκη. 


Πηγή: basketplus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου