Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΜΠΑΤΙΣΤΑ - ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΜΠΡΑΜΟ


Θετικός ο Ουρουγουανός στην προοπτική των «κίτρινων» - Ξεκαθαρίζει άμεσα η υπόθεση του

Η ενεργή είσοδος του ΑΡΗ στο μεταγραφικό παζάρι έχει επαναφέρει ξανά την υπόθεση του Εστεμπάν Μπατίστα, με τα δεδομένα αυτή τη φορά να είναι διαφορετικά.

Στη πρώτη επαφή των δύο πλευρών πριν λίγο καιρό, το υψηλό κασέ του Ορουγουανού δεν επέτρεψε να συνεχιστούν οι συζητήσεις, κάτι που όμως πλέον φαίνεται ότι δεν ισχύει. Όπως αναφέρουν και σημερινά δημοσιεύματα, ο παίκτης είναι θετικός στην προοπτική του ΑΡΗ και γενικότερα της επιστροφής του στη Basket League, μετά τη περσινή του παρουσία στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. 

Ο 32χρονος σέντερ, ο οποίος από το καλοκαίρι αγωνίζεται στην κινέζικη Chongqing Soaring Dragons, συγκεντρώνει τα αγωνιστικά στοιχεία που θέλει ο Πρίφτης. Το θέμα όμως είναι ότι θα μπορέσει να ενταχθεί στην ομάδα από τις αρχές Φεβρουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Γιούροκαπ, εφόσον οι «κίτρινποι» πάρουν το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Στοιχείο που ενδεχομένως να δείχνει και την διάθεση του ΑΡΗ να επενδύσει στην πορεία του στη Basket League, τουλάχιστον όσον αφορά την ενίσχυση της φροντ λάιν του. 

To ενδιαφέρον για Μπράμο



Ο Μάικ Μπράμος απασχόλησε το καλοκαίρι τον ΑΡΗ, ήταν στην λίστα του Δημήτρη Πρίφτη όμως ο ομογενής πήγε και δοκιμάστηκε στην Βενέτσια στην οποία τελικά υπέγραψε συμβόλαιο. Όμως η αναγκαιότητα ενίσχυσης αναγκάζει τους "κίτρινους" να εξετάσουν και πάλι την περίπτωση του.

Μετά την αρνητική τροπή στην υπόθεση Παπανικολάου, οι "κίτρινοι" έχουν περιορισμένες επιλογές όσον αφορά τους Έλληνες που μπορούν να αποκτήσουν μιας και θα πρέπει να αγωνίζονται σε εξωτερικό, αφού ο ΑΡΗΣ είχε δικαίωμα να πάρει Έλληνα από άλλη ομάδα της Α1 μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. 

Ο Μάικ Μπράμος φαντάζει ως η ιδανική επιλογή για να μπορέσει ο ΑΡΗΣ να ενισχυθεί αλλά παράλληλα να μην "κάψει" θέση κοινοτικού ή Αμερικανού για τριάρι, μιας και στο πλάνο ένας τέτοιος παίκτης θα καλύψει τη ρακέτα ή τη θέση του πόιντ γκαρντ. 

Βέβαια, η περίπτωση του ομογενή παίκτη της Βενέτσια έχει αρκετές δυσκολίες. Καταρχήν έχει συμβόλαιο με τη Βενέτσια ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι ο ΑΡΗΣ θα πρέπει ουσιαστικά να τον αποκτήσει με μεταγραφή, δίνοντας χρήματα στην ιταλική ομάδα. 

Η πορεία της Βενέτσια δεν είναι ικανοποιητική στο ιταλικό πρωτάθλημα, είναι στην έβδομη θέση, ενώ συνεχίζει στο Last 32 του EuroCup. Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα θα αποδεσμεύσει τον Μάικ Μπράμο, εκτός και αν λάβει ικανοποιητικά οικονομικά ανταλλάγματα. 

Οι "κίτρινοι" θέλουν να εξετάσουν τη περίπτωση του, προσπαθώντας να δουν αν υπάρχει η πιθανότητα καταρχήν ο Μάικ Μπράμος να επιθυμεί να έρθει στον ΑΡΗ και αν η Βενέτσια είναι διατεθειμένη να συζητήσει τη παραχώρηση του. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα προκειμένου ο ομογενής να έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί και στο EuroCup. Δεν αποκλείεται λοιπόν επαφή μέσα στο επόμενο 48ώρο προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει το έδαφος για να ξεκινήσουν επαφές.



Πηγή: allaboutaris

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου